Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ!

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Μάη, το βιβλιοπωλείο Αμόνι που βρίσκεται στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα, δέχτηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες την επίσκεψη φασιστών. Αυτή τη φορά δεν έγραψαν στους τοίχους του βιβλιοπωλείου ρατσιστικά συνθήματα αλλά έσπασαν με τούβλο την βιτρίνα.

Το βιβλιοπωλείο Αμόνι έγινε στόχος για δύο λόγους.

1ο. Γιατί είναι ένα ζωντανό συνοικιακό βιβλιοπωλείο. Έχει πρωτοστατήσει για να δημιουργηθεί πολιτιστική ομάδα στην περιοχή, οργανώνει παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών. Από το κίνημα για την υπεράσπιση του Φιλοπάππου, το κίνημα ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, το αντιπολεμικό κίνημα το κίνημα αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα.

2ο. Γιατί ο Γιάννης και η Σταυρούλα που δουλεύουν στο βιβλιοπωλείο έχουν συμβάλει για να μεγαλώσει η αντίσταση απέναντι στην ανεργία, στη φτώχεια, στο ρατσισμό στον πόλεμο.

Είναι και οι δύο μέλη του ΣΕΚ και έχουν βοηθήσει μαζί με πολύ κόσμο της γειτονιάς για να ιδρυθεί

η τοπική κίνηση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Έχουν δημιουργήσει ένα βιβλιοπωλείο ανοιχτό σε ιδέες και συζητήσεις.

Αυτός ο συνδυασμός είναι ενοχλητικός για αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι για τα προβλήματα δεν ευθύνονται οι ισχυροί αυτού του πλανήτη και το σύστημά τους αλλά οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Την προηγούμενη βδομάδα κάψαν το Κοράνι, σήμερα επιτέθηκαν στο βιβλιοπωλείο. Αυτό που έχουμε να τους διαβεβαιώσουμε είναι ότι δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Η γειτονιά των Πετραλώνων έχει πλούσιες παραδόσεις αλληλεγγύης και αγώνων και θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο.

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ 7.30 Μ.Μ. ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ (ΗΣΑΠ) ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ, ΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Από τις 6.30 μ.μ. θα λειτουργήσει και βιβλιοπωλείο στο χώρο που βρίσκεται το εκλογικό κέντρο μας, στην κάτω πλευρά του σταθμού.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/5 ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

  • Stop στις ρατσιστικές επιθέσεις
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών τώρα
  • Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες
  • Οχι στο ρατσιστικό σύμφωνο της ΕΕ