Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Η ρατσιστική παρέλαση με στήριξη των ΜΑΤ και κυβέρνησης δεν πέρασε! Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο στην Ομόνοια Σάββατο 9/5, 5 μ.μ.

Όχι στα ρατσιστικά συλλαλητήρια μίσους Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες

Συνδικάτα, σύλλογοι, οργανώσεις της Αριστεράς, αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες και κοινότητες μεταναστών διοργανώνουν Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Μάη, στις 5.00 μ.μ. στην Ομόνοια. Κεντρικά συνθήματα: όχι στο σύμφωνο μετανάστευσης της Ε.Ε., κάτω οι αντμεταναστευτικοί νόμοι της κυβέρνησης, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, όχι στις απελάσεις, ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα σε έλληνες και ξένους εργαζόμενους.

  • - Να σταματήσουν τα συλλαλητήρια μίσους και οι ρατσιστικές επιθέσεις Αγωνιζόμαστε για την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών
  • - Διεκδικούμε άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες
  • - Να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιχειρήσεις-σκούπα της ΕΛΑΣ
  • - Όχι στο ρατσιστικό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε
  • - Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιουργούν, όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες!
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α χαιρετίζει τους διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συλλαλητήριο ενάντια στην ρατσιστική παρέλαση μίσους των φασιστικών συμμοριών στην Ομόνοια στις 9 Μάη. Η λαϊκή καταδίκη κατά των ρατσιστικών καλεσμάτων και η πλήρης απομόνωση τους εκφράστηκε με την 100% απουσία κατοίκων περιοχών που καλούσαν οι φασίστες να τους ακολουθήσουν σε ρατσιστική διαμαρτυρία κατά των μεταναστών που τους στοχοποιούν χυδαία για την ανεργία και την εγκληματικότητα. Για την άνοδο της ανεργίας και για την υποβάθμιση στις γειτονιές φταίνε η κυβέρνηση, η ΕΕ, οι βιομήχανοι που απολύουν και όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι το μήνυμα!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ που έστειλε εκατοντάδες ΜΑΤ που προστάτευσαν μερικές δεκάδες ροπαλοφόρους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να μπουν στην Πλατεία Ομονοίας χτυπώντας και τραυματίζοντας μετανάστες. Επρόκειτο για συνέχεια της κατασταλτικής εκστρατείας της ΕΛΑΣ, όπου επί τρεις συνεχείς μέρες τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν πρωτοφανή επιχείρηση-σκούπα κατά των μεταναστών. Στο τέλος μάλιστα τους συνόδεψαν στη γιάφκα τους απ΄ όπου και έριχναν πέτρες κατά των μεταναστών στο κτίριο του Εφετείου όπου και ζουν- κάτω από άθλιες συνθήκες -εκατοντάδες πρόσφυγες.

Με δακρυγόνα και ρόπαλα τα ΜΑΤ του Μαρκογιαννάκη προσπάθησαν να εμποδίσουν την αντιρατσιστική πορεία για μία ολόκληρη ώρα να φτάσει στο Εφετείο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει να παλεύει κατά του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε. Δεν θα επιτρέψουμε πολιτικές ρατσιστικές που εφαρμόζονται σήμερα στην Ιταλία του Μπερλουσκόνι, στην Γαλλία του Σαρκοζί και στη Βρετανία του κεντροαριστερού Γκόρντον Μπράουν με στόχο την μετατροπή των μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους για την αλματώδη άνοδο της ανεργίας στην Ευρώπη να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα..